Derfor er det vigtigt at holde jeres CMS opdateret


Derfor er det vigtigt at holde jeres CMS opdateret

Mange hjemmesider er i dag udviklet i et CMS som WordPress, Joomla, Umbraco m.fl. Fællesnævneren for disse CMS er, at de er open source – altså har en åben kildekode, hvilket betyder, at alle kan se kildekoden til både CMS, plugins, temaer m.v. Derfor bliver der også løbende udgivet nye opdateringer til disse, som kan indeholde nye funktioner, forbedret ydeevne samt styrket sikkerhedsforanstaltninger. Derfor er det også vigtigt at holde CMS’et og hjemmesidens elementer opdateret.

Statistikker afslører dog, at en rigtig stor del af de hackede hjemmesider skyldes uopdaterede elementer på hjemmesiden. Ifølge Sucuris, en førende udbyder af sikkerhedsløsninger til hjemmesider, ”2023 Hacked Website & Malware Threat Report” var 39,1% af CMS-installationerne forældede på tidspunktet for infektionen. Derudover havde næsten 14% af de kompromitterede hjemmesider mindst ét sårbart plugin eller tema.

Selvom sikkerheden er et meget vigtigt emne, er der også andre gode grunde til at holde hjemmesidens elementer opdateret – det giver blandt andet:

  • Styrket sikkerhed
  • Forbedret ydeevne
  • Kompatibilitet med andre teknologier
  • Nye funktioner
  • Bedre support

Styrket sikkerhed

Som skrevet ovenfor er hjemmesidens sikkerhed væsentlig årsag til at sørge for at ens hjemmeside er opdateret. Fordi kildekoden er åben for alle, udnytter hackere de sårbarheder, der er i et uopdateret CMS, tema eller plugin/udvidelse. Dermed kan de skabe adgang til hjemmesiden.

Når I sørger for, at jeres CMS løbende holdes opdateret, vil I minimere risikoen for at blive offer for, at hackere skaber uautoriseret adgang til hjemmesiden. Nye opdateringer indeholder ofte nye sikkerhedsforanstaltninger, og er dermed med til at beskytte jeres hjemmeside mod nye trusler.

Forbedret ydeevne

Nye opdateringer af CMS’et indeholder ikke kun nye sikkerhedsforanstaltninger. De kan også være med til at sikre en forbedret ydeevne, herunder hurtigere indlæsningstider samt bedre serverudnyttelse.

I vil opleve, at et forældet CMS bliver langsommere og mere ressourcetungt, og det kan medføre nye udfordringer. Dels vil det påvirke brugeroplevelsen negativt, men det kan også føre til højere hostingomkostninger grundet ineffektiv drift. Det kan altså have en stor betydning for at jeres hjemmeside bliver besøgt, og at de besøgende ikke forlader hjemmesiden igen med det samme, fordi den loader langsomt eller leverer en dårlig brugeroplevelse.

Kompatibilitet med andre teknologier

Teknologien er under konstant udvikling. Derfor er det også vigtigt, at jeres hjemmeside er kompatibel med nye teknologier. Langt de fleste hjemmesider har tilføjet flere forskellige tredjepartsudvidelser, som også løbende videreudvikles – og dermed også modtager opdateringer. Kompatibiliteten med disse tredjepartsudvidelser afhænger derfor også af, at jeres CMS er opdateret.

Vælger I ikke at holde jeres CMS opdateret, er der en stor risiko for, at der opstår fejl på jeres hjemmeside, eller at der er elementer, der ikke fungerer. Det kan føre til driftstop, hvilket kan koste både tid og penge at rette op på.

Nye funktioner

I takt med at teknologien udvikles, opstår der også nye muligheder. Det gælder også for jeres CMS, herunder også de installerede plugins og udvidelser. Disse muligheder kan blandt andet være nye funktioner samt forbedringer af de eksisterende funktioner. Disse vil I også få adgang til via opdateringer.

For eksempel kan en opdatering til et e-handelsplugin inkludere nye betalingsmetoder, forbedret lagerstyring eller en optimeret checkout-proces, som kan gøre det nemmere for jeres kunder at gennemføre køb. Ligeledes kan en opdatering til jeres CMS introducere nye redigeringsværktøjer, der gør det lettere for jeres team at oprette og administrere indhold. Disse funktioner kan spare tid, forbedre arbejdsgange og sikre, at jeres hjemmeside altid er konkurrencedygtig.

Bedre support

Hvis I har et forældet CMS eller forældede plugins og udvidelser, kan det være svært at få support, når der er behov for det. I de værste tilfælde vil I ende med at betale langt mere for support end hvis I havde holdt jeres CMS opdateret. Det skyldes, at det ofte tager længere tid at undersøge problemstillingen for at finde den rette løsning.

Hvis I løser mange af jeres tekniske udfordringer selv, vil I opleve, at det også bliver sværere at finde den rette dokumentation og relevante ressourcer, da disse også løbende opdateres i takt med nye opdateringer.

Når I holder jeres CMS opdateret, sikrer I også, at I får den bedst mulige support, hvilket i sidste ende kan spare tid, penge og mange frustrationer.

Lad itpilot hjælpe med opdateringerne

Der kan være mange årsager til, at I ikke løbende får opdateret jeres CMS. Det er heller ikke altid, at opdateringerne kører problemfrit – der kan opstå kompatibilitetsproblemer eller en opdatering kan fejle. Det kan have store konsekvenser for jeres website, hvis I blot opdaterer og ikke ved, hvordan I kan løse de potentielle problemstillinger, der kan opstå.

Hos itpilot har vi stor erfaring med udvikling og drift af hjemmesider bygget i forskellige CMS. Med vores sikkerheds- og opdateringsabonnement sikrer vi, at jeres CMS holdes opdateret løbende. Så kan I i stedet fokusere på jeres kerneforretning. Læs mere om sikkerheds- og opdateringsabonnementet her, eller kontakt os for at høre mere om jeres muligheder.

Arkivér